Hopp til hovedinnhold
32

Oppskrift: Halloween cookies

Lag vaniljekjeks med glasur til Halloween. De smaker fantastisk godt og er utrolig morsomme å dekorere!

Halloween verksted med barn eller gode venner? Ja, da er dette perfekt.

Ingredienser til kjeks:

  • 175 g romtemperert smør
  • 200 g sukker
  • 2 store egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 400 g hvetemel + litt ekstra til utbaking
  • 1 ts bakepulver
  • 1 klype salt

Ingredienser til glasur:

  • 1 eggehvite
  • 1 ts limejuice eller sitronjuice
  • 300-450 g melis
  • Valgfri farge i gel eller pulverfarger
34

Bildet hentet fra Jernia

Fremgangsmåte:

Bruk en kjøkkenmaskin og visp smør og sukker hvitt med en k-krok eller grind. Visp inn ett egg av gangen. Rør det tørre sammen i en egen bolle og rør det inn i røren. Del deigen i to, rull til kuler og klapp litt flate. Pakk i plastfolie og legg i kjøleskapet i minst 1 time.

Forvarm ovnen til 180 grader.

Begynn med å kjevle den ene pakken med deig, mens du lar den andre ligge i kjøleskapet så lenge.

Kjevle deigen med litt mel på kjevlen slik at den ikke setter seg fast. Kjevle til ca ½ cm tykkelse. Bruk halloween cookie cuttere til å stanse ut figurer.

Tips: Du kan med fordel kjevle rett på et stykke bakepapir. Ha litt avstand mellom kjeksene og fjern deigen rundt de utskårede kjeksene. På denne måten slipper du å løfte kjeksene fra benkeflaten til bakepapir.

Stek midt i ovnen i 8-12 minutter til kjeksene er gylne i kantene. La avkjøles i et par minutter på stekeplaten og løft over på rist. Avkjøl helt.

Lag glasur ved å piske eggehviten helt stiv og ha i limesaft. Tilsett litt og litt melis til du har en tykk glasur. La glasuren renne av skjeen du rører med. Hvis den flyter sakte fra skjeen og legger seg i mønster i skålen, og mønsteret flater ut og blir glatt i løpet av noen sekunder, så har du riktig konsistens. Tilsett litt mer melis hvis den er for tynn, mer limejuice eller eggehvite hvis den er for tykk.

Ha glasuren i små skåler og farg den i ønskede farger. Ha over i små sprøyteposer. Klipp et lite hull i enden av en pose. Tegn et omriss på kjeksen av der du ønsker farge. Vent et par minutter før du fyller godt med glasur i midten av rammen. Nå holder glasuren seg innenfor feltet du ønsker farge. Bruk en tannpirker til å gjerne eventuelle luftbobler og ujevnheter og la kjeksen stå til fargen har flatet helt ut. Dryss på strøssel eller annen pynt. La ligge i romtemperatur til dagen etter så glasuren rekker å stivne helt.

35

Bildet hentet fra Jernia

33

Bildet hentet fra Jernia

Kjeksene kan også både brukes som knask for å unngå knep. Legg kjeksen i små Halloween esker som er fine å gi bort.

Se mer inspirasjon til Halloween her.

Oppskriften er hentet fra Jernia sin hjemmeside.

Mer inspirasjon

Se flere inspirasjonsartikler

Myrdalsvegen 2, 5130 Nyborg