Oppskrift: Halloween cookies
Lag vaniljekjeks med glasur til Halloween. De smaker fantastisk godt og er utrolig morsomme å dekorere!
Halloween verksted med barn eller gode venner? Ja, da er dette perfekt.
Ingredienser til kjeks:
- 175 g romtemperert smør
- 200 g sukker
- 2 store egg
- 1 ts vaniljesukker
- 400 g hvetemel + litt ekstra til utbaking
- 1 ts bakepulver
- 1 klype salt
Ingredienser til glasur:
- 1 eggehvite
- 1 ts limejuice eller sitronjuice
- 300-450 g melis
- Valgfri farge i gel eller pulverfarger
Fremgangsmåte:
Bruk en kjøkkenmaskin og visp smør og sukker hvitt med en k-krok eller grind. Visp inn ett egg av gangen. Rør det tørre sammen i en egen bolle og rør det inn i røren. Del deigen i to, rull til kuler og klapp litt flate. Pakk i plastfolie og legg i kjøleskapet i minst 1 time.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Begynn med å kjevle den ene pakken med deig, mens du lar den andre ligge i kjøleskapet så lenge.
Kjevle deigen med litt mel på kjevlen slik at den ikke setter seg fast. Kjevle til ca ½ cm tykkelse. Bruk halloween cookie cuttere til å stanse ut figurer.
Tips: Du kan med fordel kjevle rett på et stykke bakepapir. Ha litt avstand mellom kjeksene og fjern deigen rundt de utskårede kjeksene. På denne måten slipper du å løfte kjeksene fra benkeflaten til bakepapir.
Stek midt i ovnen i 8-12 minutter til kjeksene er gylne i kantene. La avkjøles i et par minutter på stekeplaten og løft over på rist. Avkjøl helt.
Lag glasur ved å piske eggehviten helt stiv og ha i limesaft. Tilsett litt og litt melis til du har en tykk glasur. La glasuren renne av skjeen du rører med. Hvis den flyter sakte fra skjeen og legger seg i mønster i skålen, og mønsteret flater ut og blir glatt i løpet av noen sekunder, så har du riktig konsistens. Tilsett litt mer melis hvis den er for tynn, mer limejuice eller eggehvite hvis den er for tykk.
Ha glasuren i små skåler og farg den i ønskede farger. Ha over i små sprøyteposer. Klipp et lite hull i enden av en pose. Tegn et omriss på kjeksen av der du ønsker farge. Vent et par minutter før du fyller godt med glasur i midten av rammen. Nå holder glasuren seg innenfor feltet du ønsker farge. Bruk en tannpirker til å gjerne eventuelle luftbobler og ujevnheter og la kjeksen stå til fargen har flatet helt ut. Dryss på strøssel eller annen pynt. La ligge i romtemperatur til dagen etter så glasuren rekker å stivne helt.
Kjeksene kan også både brukes som knask for å unngå knep. Legg kjeksen i små Halloween esker som er fine å gi bort.
Se mer inspirasjon til Halloween her.
Oppskriften er hentet fra Jernia sin hjemmeside.